έκθεση ζωγραφικής της Άννας Δημάκη


dimaki_prosklisi

Το ρώ σας προσκαλεί

στην έκθεση ζωγραφικής της Άννας Δημάκη

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Άννας Δημάκη με τίτλο «Γύναι- Γή-Γυναίκα», στη γκαλερί Ρω, Ρωμανού 5,Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την 7η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας η οποία περιλαμβάνει 28 ελαιογραφίες. Τα έργα της έχουν πάντα ως θέμα τη γυναίκα. Μέσα από αυτά υμνεί τη γυναικεία φύση, αναδεικνύει την ομορφιά της, εσωτερική και εξωτερική, τη δύναμη της, το ρόλο της στη ζωή και την κοινωνία από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τα έργα της διακρίνονται για το ρεαλισμό, την ευαισθησία, την ιδιαίτερη κίνηση και τον ερωτισμό.

Μέσα από αυτά διακρίνεται η ψυχή της σύγχρονης γυναίκας, μια γυναίκα που θέλει να σε αγγίξει και να σου μιλήσει. Είναι ρεαλιστικά με αφαιρετικές τάσεις δίνοντας ένα πολύ αισθησιακό αποτέλεσμα στον θεατή.

Η Άννα Δημάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πτυχιούχος ΝΟΕ ΑΠΘ, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ως σύμβουλος υγείας σε φαρμακείο.

Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος , παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή ζωγραφικής του Γ.Ψαράκη και  δίπλα σε γνωστούς ζωγράφους.

Είναι μέλος του συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας και της UNESCO Πειραιώς και Νήσων απ’ όπου έχει πάρει τιμητική διάκριση για την προσφορά της στον πολιτισμό. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 16 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτίρια στην Ελλάδα καθώς επίσης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Πιστεύει στη δύναμη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς και το αποδεικνύει με τη συμμετοχή της ως διοργανώτρια και ως χορηγός σε εικαστικά δρώμενα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, 8μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου 2016