1η έκθεση

Την ομαδική τους έκθεση παρουσιάζουν τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες Γιώργος Μπουδαλής, Τερψιχόρη Ξανθοπούλου και Ισιδώρα Παπαδούλη στο artspace ‘ρώ’ , την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20.00.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα χαρακτικής καθώς και μεικτές τεχνικές. Πρόκειται για έργα που έχουν ως κοινό παρονομαστή την κλωστή και τα παράγωγα της ως εικόνα, ως ύλη και ως σύμβολο.

Ο Γιώργος Μπουδαλής, δουλεύει τα έργα του σε σειρές (δίπτυχα και τρίπτυχα), όπου αυτά λειτουργούν τόσο αυτόνομα αλλά και σαν μέρη συνόλων. Τα έργα του όπως αναφέρει ο ίδιος ‘διαπραγματεύονται τη γραφή ως οπτικό και κυρίως πλαστικό φαινόμενο και τη στενή σχέση που έχουν κείμενα και υφάσματα (text  textile).’Και συνεχίζει λέγοντας πως ‘ο λόγος γίνεται ύλη και η ύλη λόγος χρησιμοποιώντας το πρωταρχικό στοιχείο της γραμμής-κλωστής.’

Η Τερψιχόρη Ξανθοπούλου αντλεί την έμπνευση της ‘από την γυναικεία εσωτερικότητα καθώς και από τα αρχέτυπα σύμβολα της μητέρας θεάς και των νεολιθικών αφροδιτών.’ Χρησιμοποιεί υφασμάτινες συνθέσεις μικτής τεχνικής, οπού το εννοιολογικό στοιχείο συνυπάρχει με την παραδοσιακή τεχνική του κεντήματος.

Η Ισιδώρα Παπαδούλη τοποθετεί στα έργα της ‘επάλληλα τυπώματα διαφορετικού χρώματος, στοιχεία δανεισμένα από δαντέλες και από λεπτομέρειες τραπουλόχαρτων. Είναι μοτίβα συνδεδεμένα με την οικειότητα και ταυτόχρονα με την απόσταση που προκαλούν στη θέαση τους.’ Αν και όπως αναφέρει η ίδια στα έργα της παρατηρούνται στοιχεία διαφορετικά, ‘επιθυμούν, όμως, μια σχέση αρμονικής συνύπαρξης, δημιουργώντας μια νέα ολότητα, σε ένα διάλογο που συνδιαμορφώνουν μία απόλυτη τάξη πραγμάτων και όπου σημειολογικά το υποκείμενο και η ομολογία της ύπαρξής του μέσω των συμβόλων, των αριθμών και των συνδυασμών τους, επικρατεί στην τελική εικόνα.’

Πιέστε εδώ για την παρουσίαση της έκθεσης

DSC_0551em

DSC_0528em

DSC_0519em

DSC_0541em