Κτήμα Βογιατζή

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΡΩ

  

‘ πριν ανοιχτεί ένα μπουκάλι κρασί’ είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζει το Κτήμα Βογιατζή στην αίθουσα τέχνης ΡΩ, πεζόδρομος Ρωμανού 5 περιοχή Λευκού Πύργου, από  7-14 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση βασίζεται στο γεγονός ότι πίσω και γύρω από μια φιάλη κρασιού, πριν να φθάσει να ανοιχτεί για να γευτούμε το περιεχόμενο, υπάρχει συμμετοχή και έργο πολλών. Έργο που έχει χαρακτηριστικά δημιουργίας και συνθέτει το τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι μια φιάλη κρασιού είναι ένα αντικείμενο με αισθητική αξία,  το οποίο διεγείρει τις σκέψεις, τη φαντασία, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας.

Η δημιουργία ενός κρασιού, από την επιλογή του αμπελότοπου και των ποικιλιών σταφυλιού μέχρι την παραγωγική διαδικασία της οινοποίησης και της παλαίωσης εμπλέκει και το φαντασιακό, όχι μόνο την νόηση, την καθαρή ρεαλιστική σκέψη, την επιστήμη και την τεχνολογία. Οι χώροι παραγωγής και παρουσίασης, η ετικέτα και όλες οι ενέργειες επικοινωνίας προς τον καταναλωτή, συμμετέχουν μαζί με το περιεχόμενο, τον οίνο, στην σύνθεση της πραγματικότητας που προηγείται του ανοίγματος της φιάλης. Αυτό το έργο  θέλουμε να παρουσιάσουμε στην έκθεση στη ΡΩ, συμπληρώνοντας την τελική εικόνα ‘αφού  ανοιχτεί ένα μπουκάλι κρασί’.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τα γνωστά κρασιά του Κτήματος Βογιατζή αλλά και τα νέα Λευκοτσικνιάς και Νεαρός Τσαπουρνάκος, στο περιβάλλον της έκθεσης.

VoyatzisProsklisi-Ro

Φωτογραφίες: Π. Πετρίδης, Σκηνοθεσία-Yλοποίηση: I. Βαλτής