It’s all, oh so souvenir to me!

80Suv2 Suv1

 

 

It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 4

@ χώρο τέχνης ρώ (ρωμανού 5, θεσσαλονίκη)

Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιουνίου, 2016 από τις 19.30

Διάρκεια 16.06.16 – 10.07.16

Τρώγεται ο Λευκός Πύργος; Πως θα αποκτήσω αναμνηστικά από τον …Άδη; Πως θα κατεβάσω στο κινητό μου ελληνικές παραδοσιακές Ηπειρώτικες συνταγές; Μπορώ να έχω το δικό μου ανασκαφικό «εύρημα»; Κι εκείνους τους σελιδοδείκτες που ανακατεύουν και το κοκτέϊλ μου;

Η τέταρτη διοργάνωση (Vol.4) της έκθεσης Its all, oh so souvenir to me! μεταφέρεται στο βορρά! Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, περισσότεροι από  70 Έλληνες σχεδιαστές (25 εκ των οποίων Θεσσαλονικείς) παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τα δικά τους μοναδικά σουβενίρ, διαμορφώνοντας με τις προτάσεις τους το χώρο τέχνης ρώ (Ρωμανού 5).

Φυσικά, η ίδια πόλη δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχη… Πολλές από τις νέες δημιουργίες επηρεάζονται ή και εμπνέονται από την Θεσσαλονίκη και την μακραίωνη ιστορία της.

Μνημεία, εικόνες, γεύσεις, μνήμες κι εμπειρίες «ανακατεύονται» με την τεχνολογία και διαφορετικά και απρόσμενα υλικά, για να δημιουργηθούν με άποψη, χιούμορ, νοσταλγία και θαυμασμό νέα αντικείμενα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική …νοοτροπία. Πρόκειται για τα μοναδικά σουβενίρ It’s all, oh so souvenir to me!

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τέχνης ρω, εκτός από τις νέες προτάσεις, θα παρουσιαστούν και θα πωλούνται αντικείμενα που στιγμάτισαν και καθόρισαν το ύφος και την ταυτότητα της πλατφόρμας It’s all, oh so souvenir to me! από το καλοκαίρι του 2013 έως σήμερα.

Η έκθεση θα κατηφορίσει στη συνέχεια στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο χώρο του Concierge Athens Café στην οδό Αγία Θέκλας στου Ψυρρή.

Ας Συστηθούμε!

Η ιδέα της έκθεσης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 όταν τέθηκε το ερώτημα «Πως θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν σουβενίρ;»Περισσότεροι από 50 σχεδιαστές επεδίωξαν μέσα από τις δημιουργίες τους να επαναπροσδιορίσουν, το πλέον αμφιλεγόμενο αντικείμενο, το σουβενίρ.

Το κόνσεπτ της έκθεσης επιδιώκει να φέρει τον κάθε δημιουργό αντιμέτωπο με το αντικείμενο του, καθώς ενώ πρέπει να απαντήσει στο υποκειμενικό και άκρως προσωπικό ερώτημα: «Πως θα ήταν η Ελλάδα εάν ήταν ένα σουβενίρ», πρέπει, στην πορεία, να το φέρει στα προσωπικά του εννοιολογικά, σχεδιαστικά και οικονομικά (budget) μέτρα. Καλείται, δηλαδή, να δημιουργήσει ένα αναμνηστικό δώρο το οποίο θα επέλεγε πρώτα –πρώτα ο ίδιος για να αγοράσει.

Το αποτέλεσμα της πρώτης έκθεσης, χαρακτηρίστηκε πρωτότυπο, ευρηματικό, ευφυέστατο, διαφορετικό! Συγκεντρώνοντας τις απόψεις 60 και πλέον σχεδιαστών (σχεδιαστών απ’ όλο το φάσμα του design καθώς στην πλατφόρμα συμμετέχουν με αντικείμενα αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι,  visual artists, κεραμίστες, graphic designers κ.ά.) γύρω από τον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό του Ελληνικού σουβενίρ.

Η συνέχεια βρίσκει τη σχεδιαστική πλατφόρμα να μεγαλώνει, να ενδυναμώνεται και να ταξιδεύει από την Αθήνα σε Σίφνο (Cayenne Art Gallery) κι έπειτα στους χώρους του Sterna Nisyros Residences στη Νίσυρο, για να φτάσει στην τρίτη διοργάνωση η οποία φιλοξενήθηκε το Μάρτιο του 2015 στο  Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με τη συμμετοχή 50 και πλέον σχεδιαστών και τη δημιουργία μιας μεγάλης γκάμας νέων σουβενίρ ανάμεσα στα οποία, κάποια εμπνευσμένα από τα εκθέματα και τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη.

Σήμερα η πλατφόρμα έχει  στο ενεργητικό της τρεις μεγάλες εκθέσεις και εκατοντάδες προτάσεις γύρω από τον επανασχεδιασμό και επαναπροσδιορισμό του ελληνικού σουβενίρ.

Συμμετέχουν: 11% design / A Future Perfect / Anima Theca / Β612 / Bomba Design / George Boya /  Bubble Box / Busy Bee / Costas Bissas / Natasha Chatziangeli / Cream / Xenia Deimezi / Spyros Drakos /

Vivien Emmanouilidou / Euaggelia / Evol Eyes / Georgia P / Go Greek / Granmas Favourite / Greek Way/ It’s all Greek on me / jazzt design / καπάνι graphix / Yiannis Karlopoulos / Danai Kehaya / Kizis StudioLess is More/ Leaven Lab / Lilly’s Papillon / Love Greek Design / Natasa Malea / Meet the Cat / Me Too / Anna Moraytou / Mydesign Mylonadis / Eleni Nastou / Neo Grec / om* in a box / Paraphernalia / Parissis Panos / Πριγκιπώ / Psarokokalo/ Νίκος Ράκας / Rdesign by Ritsa Anastasiadou/ / Dimosthenis Serketzis / Zachos Stathopoulos /Sugar Line Productions / tilt / the greek bag / The Three Dots / Tourvas / Christos Vlioras / The Wondering Workshop / Trouve mon Bouton / We Design / Which Cat?/ Argiri Zelka /και πολλοί άλλοι.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη – Τετάρτη: 18.00 – 20.30 / Πέμπτη – Παρασκευή: 12.00 – 20.30 /

Σάββατο: 11.00 – 14.00

χώρος τέχνης ρώ – ρωμανού 5 / Θεσσαλονίκη / Τηλ. 2310.226552

Its all, oh so souvenir to me!

www.ohsosouvenir.com / info@ohsosouvenir.com

F: https://www.facebook.com/ItsAllOhSoSouvenirToMe/

Υπεύθυνη Συντονισμού & Επικοινωνίας: Άννα Πολυδώρου

(6942014975 & 211.0128233)

http://www.ohsosouvenir.com/catalogueSOUVENIRconciergeLOW.pdf