με χέρια και μαχαίρια

afisa_tamb

Το ρώ σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής της Έφης Αθανασιάδου-Ταμπουρή με τίτλο «… με χέρια και μαχαίρια» από τις 11-22 Νοεμβρίου 2015.

Εγκαίνια έκθεσης, Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έφη Αθανασιάδου-Ταμπουρή γεννήθηκε την πρωτοχρονιά του ’45 στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζει να ζει και να δημιουργεί.

Μετά από μια επιτυχή καριέρα με διακρίσεις στο εμπορικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον χώρο του έτοιμου ενδύματος, ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Το μυθιστόρημά της, Τα Δέντρα των Φιλιών, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διώνη, ενώ Τα Πουλιά του Μαϊκόπ, το δεύτερο μυθιστόρημά της κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Με έντονη την ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας, σε μια άλλη ηλικία πλέον, στα 70 της χρόνια, άρχισε να εξερευνεί ένα ακόμη εκφραστικό μέσο επενδύοντας σε αυτό τη δημιουργική της ενόρμηση προκειμένου να ικανοποιήσει τις ψυχοσωματικές ανάγκες της, αυτό της ζωγραφικής.

Ερασιτεχνικά και αυτοδίδακτα, στην πρώτη της αυτή ατομική έκθεση προσπαθεί να συνδέσει το τραύμα με το δημιουργικό έργο, να διατυπώσει ότι η ζωή μπορεί να είναι ωραία.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Στο έργο της Έφης Αθανασιάδου-Ταμπουρή αναφέρεται η Ιστορικής της Τέχνης, ΣυραγώΤσιάρα:

«Πορτρέτα και νεκρές φύσεις είναι τα θέματα που προτιμά. Ο τρόπος που ζωγραφίζει παραπέμπει σε παιδική χειρονομιακή γραφή, μια απελευθερωμένη σωματική διαδικασία στην οποία συμμετέχει ολόκληρη. Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για την επιλογή των χρωμάτων, το μέγεθος των έργων, τις σχέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους όγκους, όσο και για την ιδιαίτερη επικοινωνία των πορτρέτων με τον θεατή: τα πρόσωπα λειτουργούν ως κενές οθόνες καθώς τα χαρακτηριστικά τους απουσιάζουν στις περισσότερες περιπτώσεις, σε αντίθεση με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες που τονίζονται. Έτσι ο θεατής έχει τη δυνατότητα της οικειοποίησης και της προβολής προσωπικών σκέψεων ή συναισθημάτων.»

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ.

Θα μας τιμούσε ιδιαίτερα η παρουσία σας.

διάρκεια έκθεσης: 11-22 Νοεμβρίου 2015

ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 11:00-14:00 & 18:00-20:30

Σάββατο: 11:00-15:00

Κυριακή: κλειστά

Tablogos

wDSC_0351wDSC_0353wDSC_0356wDSC_0357wDSC_0358wDSC_0359wDSC_0270wDSC_0250